Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Vetplanten, mooi en makkelijk

Vetplanten, mooi en makkelijk

Hou je wel van planten in huis, maar heb je niet zulke groene vingers? Dan zijn vetplanten ideaal voor jou. Vetplanten, ook wel succulenten genoemd, slaan water op in hun wortels, stengel of blad, om bij extreme droogte te kunnen overleven. Dit maakt de verzorging van deze plantjes wel heel eenvoudig!

Al jarenlang hip

Al in de jaren zeventig waren vetplanten een echte trend. Ze combineerden prachtig met de bruinoranje prints, waren relatief goedkoop en makkelijk te verzorgen. Het was zelfs een rage om stekjes met elkaar te ruilen en op deze manier zoveel mogelijk soorten te verzamelen. Ook nu kun je weer prima voor de dag komen met vetplantjes in huis. Hun groene en grijze tinten passen perfect in de interieurs van nu. En zeg nou zelf, van een plant waar we weinig tijd aan hoeven te besteden houden we toch ook nu nog allemaal?

vetplant, succulent | gekopgroen.nlvetplant, succulent | gekopgroen.nl  vetplant, succulent | gekopgroen.nl

Pas op met watergeven

Door water op te slaan in hun wortels, stengel of blad kunnen vetplanten prima tegen droogte. Het grootste risico is te veel water. Dan gaat de plant namelijk rotten. Om dit te voorkomen geef je je vetplant 1 keer in de twee weken voldoende water zodat de grond goed vochtig is. Zorg dat het overtollige water weg kan lopen en er geen water op de plant achter blijft. Het best is om ’s ochtends water te geven, eventuele druppels op de plant kunnen dan nog verdampen. Om het water zo goed mogelijk te kunnen afvoeren, is het handig door de potgrond wat grof zand of gebroken kleikorrels te mengen.

Stylingtips

Met hun prachtige uitstraling passen vetplanten in ieder interieur. Of je nu houdt van landelijk of juist modern, ze passen zich moeiteloos aan. Wil je eens iets anders dan een vetplantje in een mooie sierpot? Zet je vetplant dan eens onder een mooie stolp voor een prachtig stilleven. Geef de vetplant af en toe wel wat frisse lucht. Haal de stolp er ’s nachts af of zet hem op bijna onzichtbare viltjes zodat een kiertje ontstaat voor wat zuurstof. Voor een mooi natuurlijk effect kun je je vetplanten ook op een houten schijf zetten. Of zet eens verschillende vetplanten bij elkaar. Kies verschillende soorten uit en kijk hierbij goed naar kleur, bladvorm, plantvorm en diversiteit in hoogte. Ook erg mooi in de tuin als je ze combineert met enkele mooie grote stenen.

DIY minituintje met vetplantjes

Met ons stappenplan maak je heel eenvoudig je eigen minituintje met verschillende soorten vetplantjes. Klik hier en volg de 5 stappen. Veel plezier!

stappenplan vetplant, succulent | gekopgroen.nl

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?